top of page
EVAFILM-ROND.png

In 2013 behaalde Eva haar bachelor Media & Cultuur richting Film en propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na de eenjarige cursus Licht aan de Filmacademie besloot zij zich verder te specialiseren in de richting van Cinematografie. 

Tijdens haar opleiding Cinematography aan de Filmacademie (2014-2018) werkte ze mee als 1st AC, 2nd AC en belichter in het camera- en lichtteam van verschillende fictie- en documentaire producties, waaronder speelfilm Prins (Sam de Jong, 2015), telefilm Dames 4 (Maurice Trouwborst, 2015), One Night Stand Basile H (Janneke van Heesch, 2014) en de televisieserie Infantilio (Jamille van Wijngaarden, Albert Jan van Rees, 2017) en deed zij ervaring op als tweede camera bij documentaire De Beveiligers (Anneloek Sollart, 2018).  

Met het Erasmus-programma studeerde ze in 2013 een half jaar Film Studies aan de Universiteit van Edinburgh, Schotland, en in mei 2017 reisde ze met vijf klasgenoten naar China voor een uitwisselingsproject van de Beijing Film Academy (BFA).

Gedurende haar studie Cinematografie draaide Eva zowel korte documentaires als fictiefilms, waarbij haar derdejaars fictiefilm JUNKSKE (Vincent Tilanus, 2017) werd geselecteerd voor het Go Short Film Festival 2018.

Eva is zich verder aan het verdiepen en ontwikkelen als cinematografe van zowel fictie- als documentaire projecten in binnen- en buitenland. 

Lees hier een interview met Eva voor de Filmacademie tijdens het Keep an EYE eindexamenfestival 2018

bottom of page